Lentekriebels

Gepubliceerd op 17 februari 2022 om 10:49

De lente komt er bijna aan! 

Een mooie tijd om weer lekker naar buiten te gaan en volop te genieten!

Tijd voor een lentefeestje!

 

Misschien ben jij bijna jarig en op zoek naar een leuk kinderfeestje. Of wie weet lees je als juf of gastouder mee.

We hebben allemaal wel een reden om een fijn lentefeestje te geven toch?

 

Hier komen een paar tips voor je lentefeestje:

 • Maak een lente speurtocht. Zoek een leuke afbeelding of puzzel over de lente.  Denk aan een kuiken, konijnen of bloemen. Als je een afbeelding gebruikt knip je deze in stukjes. Vul elk ei met een stukje en verstop deze voor de speurtocht. Geef op een plattegrond met kleuren aan waar ze deze eieren ongeveer kunnen vinden. 
  De eieren die je op de foto ziet zijn gekocht bij Action. Heb je geen holle eieren? Je kunt ook kleine bakjes gebruiken en op elk bakje een kleur plakken.
Lente activiteiten voor op een kinderfeestje, kinderopvang, gastouderopvang, in de kleuterklas of als gezinsactiviteit.
 • Foto speurtocht. Grotere kinderen vinden het heerlijk om met hun telefoon bezig te zijn. Voor hen is een foto speurtocht ideaal. Hiervoor heb je een knuffel of beeldje nodig van iets wat past bij de lente. Bijvoorbeeld een kuiken, konijn of een bloem. Zet dit voorwerp op verschillende plaatsen in je buurt op de foto. Print deze foto's uit en geef ze mee als route. De bedoeling is dat de kinderen met hun telefoon het voorwerp op dezelfde plaats op de foto zetten. Kunnen ze na de speurtocht alle foto's laten zien? Top, dat is natuurlijk wel een beloning waard!
 • Lentebingo met paaseieren
  Vul de eieren met de grabbelplaatjes van de bingo. Stop de eieren in de mand en maak ze één voor één open. Of verstop de eieren in de tuin en laat de kinderen de eieren zoeken. Eitje gevonden? Dan mag je het plaatje uit dat eitje afstrepen.
Lenteactiviteiten voor kinderfeestje, schoolklas, bso, kinderopvang of gastouder

Lentebingo

€ 2,50

Lentebingo

€ 2,50
 • Versier allemaal een bloempotje. Aan het einde van het feestje geef je deze natuurlijk gevuld mee met een bol erin.
 • Maak je eigen blotevoetenpad! Gebruik hiervoor een aantal bakken zoals de Vesla bakken van Ikea of afwasteilen. Vul elke bak of teil met iets anders. Iets hards, zachts, kouds, iets wat kriebelt, ...
 • Maak samen echte zaadbommen. In de link van IVN natuureducatie vind je een handige beschrijving hoe je deze kunt maken:
  https://www.ivn.nl/groen-om-te-doen/nieuws/doe-tip-support-de-bij-en-maak-een-zaadbom?gclid=EAIaIQobChMIipONr8Ku9QIVC853Ch2HDQu0EAAYAyAAEgKUIPD_BwE
  Aan het einde van het feestje ga je lekker samen op pad om deze te verspreiden. Je kunt ze ook mee naar huis geven zodat elk kind in zijn of haar buurt voor wat vrolijke bloemen kan zorgen.
 • Eieren gevuld met activiteiten
  Heb je veel te veel leuke ideeën bedacht om uit te voeren? Of hou je van een beetje verrassing? Kies er dan voor om de activiteiten grabbelen! Schrijf je ideeën op losse briefjes en stop deze in de gekleurde eieren. Elke keer mag er een ei geopenend worden om te ontdekken wat ze gaan doen.
  Denk aan spelletjes, een leuke knutselactiviteit, een kort filmpje of wat lekkers.

 

Bij een feestje hoor natuurlijk ook wat lekkers! Bak een plaat vol cupcakes en maak met een beetje glazuur snoepeitjes vast op de cupcake. Deze snoepeitjes zijn voor Pasen gekocht bij de Lidl. Achter de eitjes steek je een prikker met een kip in de cupcake.

Ziet het er niet vrolijk uit? Leuk als traktatie of gewoon bij het drinken.

Lente traktatie en activiteiten

Of maak een lenteshake met gevulde eieren! Snijd voorzichtig een kapje van de haas en vul deze met chocolademelk of yoki. 

Vul de eieren met smarties, m&m's of jelly beans.

Leuk voor kinderen op een kinderfeestje of bij het paasontbijt, paaslunch: lenteshake met gevulde chocolade paasei

 

Een fijne lente!

 

 

#voorjaar #lente #thema #basisschool #peuterspeelzaal #gastouderopvang #bso #seizoensactiviteit #paaseieren zoeken #paasactiviteiten #knutselen #spelletjes #kinderpartijtje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.